Indlæser...
Swipe to the left

Camping guide sommeren 2017

Camping guide sommeren 2017
14. juni 2017

Det bedste sommerudstyr til campingvognen

Brug sommeren på det der virkelig betyder noget - med vores guide til campingudstyr slipper du for unødvendigt postyr.

Hvis du nogensinde har tænkt ”jeg ville ønske der var opfundet noget camping udstyr til det her”, så er der med stor sandsynlighed det. Producenter som Outwell, Kampa og Isabella introducerer hele tiden nye innovative produkter der er med til at gøre campingferien nemmere og sjovere. Og listen bliver bare længere og længere. Derfor har vi i anledningen af den forestående sommer fundet det mest essentielle udstyr til campingvognen, uanset om man er førstegangscampist eller har flere års erfaring på pladsen.

Forteltet er selvskrevet

Hvis jeres planer til sommer involverer en campingvognen og udeliv i det danske sommervejr. Forteltet er simpelthen dét stykke udstyr til campingvognen man ikke kan undvære. Det er let at sætte op og pakke sammen; forteltet fungerer som en stue og udvider jeres leverum med omkring dobbelt så mange kvadratmeter. Så hvordan vælger man sit fortelt og hvad skal man være opmærksom på?

  campingvogn med fortelt
Det rette fortelt rummer alle sommeraktiviteter og indrettes efter jeres ønsker og behov

Forteltet skal passe til din campingvogn så du skal måle dit a-mål

A-målet er længden fra jorden, hele vejen gennem forteltsskinnen på campingvognen, til jorden igen. A-målet måles ved at sætte en snor fast til jorden med en pløk, trække den gennem skinnen og sætte den fast i jorden igen, ca. 30 cm ud til siden. Herefter kan snoren let måles.

fortelt a-mål
Træk snoren gennem skinnen og mål den derefter - så har du dit fortelts A-mål

Indretning og udsyn - hvor mange rum og vinduer skal jeres fortelte have?

Fordi forteltet er det rum i sandsynligvis kommer til at opholde jer mest i under ferien, er det selvfølgelig vigtigt med indretningen. Dybden på teltet spiller en rolle fordi bredden, der jo er afhængig af campingvognens længde, ikke er til at ændre på - jo dybere et fortelt, jo mere plads vil I have. Nogle fortelte er indrettet med to store døre som væg, så I har mulighed for at åbne helt op, ind til forteltet på rigtig varme dage. Andre har mere diskrete døre. Nogle har store vinduer der gør, at man kan se både ind og ud fra alle sider, hvorimod andre fortelte er mere diskret indrettet. Sidst men ikke mindst er der også det indvendige; de nyeste modeller gør det muligt at lave rum i forteltet så der kan indrettes en spisestue og dagligstue. Hvilken model man skal vælge kommer altså helt an på temperament og præferencer.

fortelt døre
Med store døre ud til og masser af vinduer - forteltet matcher jeres ønsker og behov.

Ekstraudstyr til fortelt - så let kan det være at trække forteltet på campingvognen

Hvis du synes det er besværligt og hårdt at trække forteltet på vognen så er du nok ikke den eneste, for Enduro har opfundet Easytent der gør det let at montere dit fortelt. Med sin 12V motor med fjernbetjening, høj drivkraft og alt tilbehør til opsætning bliver det simpelthen ikke nemmere at montere dit fortelt, uanset højde. Enduro Easytent sørger med sin lille fjernstyrede trækmotor som sættes i teltskinnen for, at du kan føre forteltet rundt i hele skinnen imens du holder teltet på plads. På den måde kan forteltet monteres af bare en person.

 
Så let kan det gøres! Lad maskinen arbejde mens du selv sørger for, at forteltet kommer rigtigt på plads.

Campingmøbler og køkkenudstyr gør hverdagen let

Når forteltet er på plads er det tid til indretningen af campingvognen og forteltet. Der skal være plads til alle ting inde i vognen når I er på farten, så størrelsen i sammenklappet form er noget man skal have med i sine overvejelser. Det er også en evig udfordring at holde den samlede vægt nede på vogn og udstyr - uden at gå på kompromis med komfort og udseende. Det er som regel ikke ligefrem den gode komfort man tænker på først når talen falder på for eksempel campingstole.

campingkøkken campingkøkken
Selvom køkkenet i campingvognen ikke er så stort som det derhjemme, behøver der hverken mangle udstyr eller plads til opbevaring.

Stærke og lette campingstole med ergonomisk sæde

Men det behøver ikke være sådan. Mange producenter af campingstole har fået øjnene op for, at møblerne til campingferien skal være mere end holdbare og lette - men også komfortable og endda ergonomiske. På den måde kan dem med rygproblemer, eller blot dem der ikke er 20 år længere, sidde behageligt efter en hel dag på fødderne. Der behøver altså ikke længere være en direkte sammenhæng mellem camping og møbler der er dårlige for kroppen. Flere campingstole fås oven i købet med fodskammel og det er rigtig smart. På den måde slipper man nemlig for både at købe og transportere spisebordsstole, liggestole og solsenge, men kan nøjes med en god stol med fodskammel.

Campingskabe der skaber rum

Når hele familien er landet på pladsen og forteltet er sat op, er det tid til at organisere sig. Både i campingvognen, forteltet og teltet er der masser af muligheder for en let og overskuelig opbevaring.

                      Til køkkenet findes der skabe med masser af hylder og lukkede rum tiltænkt gryder og pander, kolonialvarer og endda gasflasker. Skabene fås meget praktisk indrettet som fold-ud borde - det vil sige en bordplade med sammenklappelige ben og det er altså imellem benene at det bløde skabsstof findes. Som altid fås skabet i letvægtsmaterialer der holder den samlede vægt nede på campingvognen. I tilkøb til disse borde med skabsplads til køkkenet fås blandt andet vindafskærmning så man kan holde varmen på sin kogeplade oppe.

                      Til teltet og forteltet findes også en række løsninger der gør jeres sommer ubesværet. Blandt andet skabe med mulighed for tilkøb af skuffer, pladsbesparende hjørneskabe og transportable garderobeskabe med aftagelige hylder, med masser af plads til at organisere spil, tøj, stearinlys og hvad der ellers skaber hyggen på de lange sommeraftener.

Camping i den danske eller udenlandske sommer

Man skal altså aldrig gå ned på udstyr! Vi håber at vores lille guide til det allermest essentielle campingudstyr har været til hjælp for såvel novicerne som de erfarne.

 

pas terningspil og kortspil
Der er meget man skal huske på turen - vi har gjort det lidt nemmere for jer med en huskeliste, lige til at printe ud.

Og når så vognen er pakket og familien venter i bilen spørger du dig selv hvad det er der mangler. Har i husket pas? Pengepung? Telefonoplader? Uanset hvor godt forbedret man er, vil der altid være en lille tvivl, om man nu har det hele med. Derfor har vi samlet en liste med de ting man altid bør have med - lige til at printe ud og hænge op derhjemme:

Huskeliste til campingvognen

 • Campingpas
 • Pas
 • Pengepung og kreditkort
 • Forsikringspapirer
 • Indregistreringsattest
 • DK skilt
 • Sygesikringsbevis og det røde SOS kort
 • Tandbørste
 • Tandpasta
 • Håndklæder
 • Hårshampoo
 • Skiftesko
 • Tøj - varmt og koldt og masser af tørre strømper hvis det regner
 • Badetøj
 • Paraply
 • Regntøj
 • Plaster
 • Myggespray og kløestillende efter myggestik
 • Solcreme
 • Kortspil
 • Brætspil
 • Udendørsspil som fodbold, kongespil, frisbee og lignende
 • Gaffatape - man ved jo aldrig
 • Tørresnor og klemmer
 • Toiletpapir
 • Håndklæder, viskestykker og karklude
 • Badesandaler
 • Småpenge
 • Et flag man kan sætte i forteltet - det gør det let for børnene at finde den rette campingvogn
Listen er måske ikke komplet - Så skriv gerne hvis du synes der mangler noget uundværligt til campingturen på den.

Camping & Fritid Horsens ønsker alle en glædelig sommerferie i 2017 og minder om, at hvis der skulle være nogen spørgsmål til noget som helst relateret til camping, kan vi altid kontaktes på telefon: 75 75 71 74 og mail: shop@cfhorsens.dk, eller kom ned i butikken og sig hej.

Copyright © 2018 Campstuff. All rights reserved