Indlæser...
Swipe to the left

Kom godt af sted på campingferien

Kom godt af sted på campingferien
9. august 2017

Må min campingvogn holde i haven.

Mange campister parkerer deres campingvogn i haven, eller i indkørslen. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle steder, det er tilladt. Det er meget normalt, at kommuner forbyder campingvogne på egen matrikel.

Hvis der er forbud, hvor du bor, vil du sandsynligvis kunne finde det skrevet ind i lokalplanen, for det område du bor i. Ellers kan du altid ringe til din kommune, hvis du er tvivl om noget. 

Hvor tung en campingvogn må min bil trække? 

Det er ikke altid nemt at vide, hvor tung en trailer, eller campingvogn, du må køre med. Det er din bil og dit kørekort, der afgør det. De fleste danske bilister har et kategori B-kørekort. Kategori B-kørekortet giver dig tilladelse til at køre en bil, der vejer højest 3500 kg i totalvægt. Med et kategori B-kørekort må du altid køre med en anhænger, der vejer op til 750 kg i totalvægt. Dog kun hvis bilen er godkendt til at trække den vægt.

Men har du et B/E-kørekort, gælder der andre regler. Et B/E-kørekort er det såkaldte trailerkørekort. Med dette kørekort har du tilladelse til at køre et vogntog med en samlet totalvægt på op til 7000 kg.

Det er ikke meget tidskrævende at tage et B/E-kørekort. For at tage kørekortet skal du igennem 4 teorilektioner, 6 praktiske timer og en praktisk prøve. Og så er du klar til at trække en tungere vogntog af sted på ferie.

Du kan også vælge at udvide dit B-kørekort til et B+. Det giver dig ret til at køre et vogntog med en totalvægt på højest 4250 kg. Det er uanset om anhængerens totalvægt overstiger 750 kg.

Hvor hurtigt må jeg køre med campingvogn?

I Danmark kan du få en Tempo 100 godkendelse til både campingvogn og trailer. Du må køre 80 km/t på landeveje og motortrafikveje, og med en Tempo 100 godkendelse, må du køre 100 km/t på motorveje i både Danmark og Tyskland.

Campingvogn i udlandet

Hvis du skal har spændt en campingvogn, eller trailer bag på bilen, og kører til udlandet, skal du være opmærksom på, at reglerne er blevet skærpet i 2009.

Tidligere har du lovligt kunne køre med bilen største påhængsvægt som det stod i bilens registreringsattest som anhængerens totalvægt. Med andre ord har du kunne bruge din bils største påhængsvægt i stedet for anhængerens totalvægt. Denne regel gælder ikke længere i udlandet.

Hvis du kører med dit kategori B-kørekort gælder reglen om, at vogntogets samlede totalvægt ikke må overstige 3500 kg. Hvis du har et B/E-kørekort er der dog ingen problemer.

Desuden gælder samme regel om B+ kørekortet i udlandet som i Danmark. Hvis du har et B+ kørekort kan du altså køre i udlandet med et vogntog, hvis vægt er op til 4250 kg.

Campingpas

Et campingpas er et legitimitetskort for dig og hele din husstand. Det er smart at anskaffe sig et campingpas, når du skal campere både herhjemme og i udlandet. Du har nemlig alle dine personlige informationer samlet i ét kort.

Du kan således lægge dit campingpas på lejrchefkontoret og beholde dit eget pas hos dig selv. Vær opmærksom på, at et campingpas er obligatorisk på godkendte campingpladser i Danmark. Campingpasset kan benyttes i alle europæiske lande.

Gas og el

Hvis du løber tør for gas på campingferien, er der ingen grund til panik. I dag er det ikke svært at købe sig til en ny gasflaske. Du bør dog være opmærksom på, hvilke ventiler og tilslutninger de har i de lande, du skal køre i.

Hvis du gerne vil undgå at skulle købe gas i udlandet, kan du også selv tage ekstra gas med. Inden du tager af sted bør du bruge lidt tid på at overveje, hvor meget gas du skal bruge. Du må højest have to 11 kg gasflasker med i din campingvogn.

Det er ikke forbudt at køre med gassen tændt. Det kan dog være en god idé at slukke for gaskøleskab og gasvarmer, som bruger meget gas. Vær desuden opmærksom på, at gassen skal være slukket på tankstationer, garager og færger.

Hvis du har el i din campingvogn, er det dit ansvar, at det er installeret sikkert og lovligt. På mange campingpladser har man adgang til blå CEE-stik. Det kræver blot, at du har et gummikabel med, som må bruge udendørs. Du kan med fordel tjekke på campingpladsens hjemmeside, hvilke type stik du har adgang til.

Adaptere kan som regel købes eller lejes på udenlandske campingpladser.

Tænk på vægten når du pakker

Når man pakker til en campingferie, er der plads til meget. Vær dog opmærksom på vægten. Du bør altid veje dét, du pakker i campingvognen, så du er sikker på, at du ikke overskrider den tilladte totalvægt for campingvognen.

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du få din campingvogn vejet hos en godkendt vejer. Vogne er ofte tungere, end man går og tror.

Det er en god ide at pakke alle store og tunge ting i bunden af vognen. Så bliver køreturen nemlig mere stabil og sikker.

Sikkerhed

Hvis du vil være fuldt dækket ind, når det kommer til sikkerhed, bør du altid have to advarselstrekanter, brandslukker forbindingskasse og sikkerhedsvest med. Det er altid klogt at være på den sikre side, så vi anbefaler, at du har disse med dig.

Dokumenter

Du skal altid have pas (husk pas til børnene!), kørekort, det blå sygesikringskort og en original registreringsattest med på turen.

Brug tid inden du tager af sted

Lad det praktisk være noget du ordner inden turen, og brug den tid, det kræver, at blive klar. Så fylder det så lidt som muligt, når du først ruller ud på vejen. Nyd turen og nyd ferien. Der er intet bedre, end friheden og nærværet ved en campingferie.

 

Posted in: Camping guides
Copyright © 2018 Campstuff. All rights reserved